torstai 16. maaliskuuta 2023

Suomen hiilinielut vetää jälleen

 

Maapallon hiilinielut ja lähteet NASAn OCO-2 satelliitin mittausten mukaan vuosina 2015-2020

Vaalitaistelun alkusoittona saimme viikon alussa 13.3.2023 lukea uutisia maamme hiilinielujen tasosta ilman tavanomaista agendaa maapalloa uhkaavasta ilmastokatastrofista. Maamme hiilinielut eivät olleetkaan romahdustilassa, kuten ympäristöministeriö ja muut änkyrät olivat uskotelleet. Sen sijaan Suomi oli Nasan puolueettoman mittaustekniikan mukaan jo nyt hiilineutraali,  NASAn kartalla Suomi oli jopa hiilinielu.

Maaseudun asujalle uutinen ei tietenkään ollut yllätys mutta helsinkiläisänkyrälle se oli kova pala nieltäväksi, miksi Suomen omat laskelmat erosivat niin paljon oikeista mittauksista? Hesarin toimittaja oli jopa kysellyt aiheesta "asiantuntijoita", jotka kertoivat mm.

"Lyhytikäisten puutuotteiden päästön Nasan satelliitti siis näkee Kiinan yllä. Suomen laskelmassa puolestaan noiden tuotteiden tekemiseen hakattu puu vähennetään Suomen hiilinielusta. Näin on kansainvälisesti sovittu tehtävän."

Tätä konitohtori ei enää sulata vaan jättää asian korkeimman eli lukijan käteen. Jos Kiina tarvitsee puutuotteita ja lopuksi polttaa ne, niin miksi  siitä rangaistaan Suomea hiilinielulaskelmaa alentamalla. Jos tuollaista todella on kansainvälisesti sovittu niin tutkivat journalistit voisivat nyt edes jälkikäteen selvittää, ketkä Suomen edustajat ovat tuollaista soopaa olleet sopimassa ja milloin se mahdollisesti on saatettu voimaan.


Linkki

Avohakkuuta ei ole syytä lopettaa ekologisuuden takia2 kommenttia:

ämpee kirjoitti...

"Lyhytikäisten fossiilisten polttoaineiden päästöt" pitää vastaavasti osoittaa niiden tuottajien laskelmiin eikä Suomen laskelmiin.
Siitä mitään tule jos Suomen päästöiksi lasketaan kaikkien päästöt.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo "näin on sovittu" tosiaan ihmetyttää. Kuka on sopinut ja millä mandaatilla? Avohakkuu aluekin on vain hetken musta aukko, joka täyttyy jo muutamassa vuodessa, kun uudet taimet ja pensaat nousevat esiin ja sitovat hiiltä paljon nopeammin kuin paikalla ollut vanha kasvunsa lopettanut metsä.